Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині повідомлено про підозру колаборанту, який добровільно підгодовував військових рф

16.09.2022

За процесуального керівництва Конотопської окружної прокуратури 15 вересня повідомлено про підозру мешканцю одного з селищ Конотопського району, який передавав матеріальні ресурси військовим збройних сил рф (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, наприкінці березня 2022 року у одного з мешканців  Конотопського району виник добровільний намір підгодовувати військових рф на блок – посту, зокрема й шляхом передачі їм поліетиленових пакетів з м’ясом свинини, загальною вагою близько 20 кг, підтримання з ними постійного зв`язку, отримання привілеїв перед іншими місцевими мешканцями, безперешкодного переміщення по території окупованого на той час району.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Конотопського районного відділу поліції Головного управління в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 612