Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Безпідставне підвищення ціни при закупівлі палива – на Сумщині судитимуть начальницю Управління однієї з селищних ради

26.09.2022

Сумською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальниці Управління освіти, культури, молоді та спорту однієї з селищних ради Сумського району, через службову недбалість якої державним інтересам завдано 120 тис. грн збитків (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2021 року за результатами торгів між зазначеною службовою особою та підприємцем укладено договір про закупівлю деревного палива твердої породи на 1 млн 416 тис. грн. У подальшому підозрюваною прийнято рішення про укладення додаткової угоди та збільшено ціну за одиницю товару з 1049 грн/м3 на 1153 грн/м3. У зв’язку з чим загальна ціна закупівлі не змінилась, однак кількість поставленого товару зменшилась.

Відтак внаслідок безпідставного підвищення ціни за одиницю товару підприємцю зайво сплачено майже 120 тис. грн. На даний час підозрювану відсторонено від займаної посади, завдані збитки відшкодовано.

Досудове слідство завершено слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 617