Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

У Сумах судитимуть трьох осіб, які облаштували нарколабораторію з щомісячним обігом наркотиків на 1 млн грн

03.10.2022

Сумською обласною прокуратурою 30 вересня 2022 року затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно групи з трьох осіб, які в м. Суми облаштували лабораторію, де з метою збуту виготовляли психотропну речовину «амфетамін» в особливо великому розмірі (ч. 2 та ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України). Організатор групи відповідатиме ще й за вирощування рослин коноплі та незаконне зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 310, ч. 2 ст. 317 та ч. 1 ст. 263 КК України)

За даними слідства, на початку січня 2022 року в орендованій квартирі багатоквартирного будинку в м. Суми раніше засуджений чоловік, у тому числі за злочини у сфері обігу наркотиків, облаштував нарколабораторію. Він купляв інгредієнти та предмети, необхідні для виготовлення психотропів, а також розфасовував та реалізовував готовий до вживання «амфетамін».

Для виготовлення психотропів у великій кількості чоловік залучив двох знайомих, які теж мають кримінальне минуле. Спільники організатора майже щоденно виготовляли «амфетамін». У ході слідства було задокументовано факти реалізації відповідним особам пакунків із психотропною речовиною «амфетамін». Загалом, за попередніми даними, щомісяця наркоторгівці виготовляли та реалізовували близько 3 тис доз заборонених речовин на 1 млн грн.

Діяльність нарколабораторії припинено в серпні 2022 року. Під час обшуку в гаражі організатора групи правоохоронці виявили та вилучили зброю, вибухівку та боєприпаси. Більш того, зазначений чоловік за місцем проживання своєї матері посіяв та вирощував рослини роду коноплі.

Досудове розслідування завершено слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 657