Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині викрито двох користувачів забороненої соцмережі, які поширювали контент на підтримку злочинних дій російських окупантів

17.11.2022

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом особам за фактом поширення матеріалів, у яких містяться виправдування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, в Охтирському районі припинено діяльність двох користувачів забороненої соцмережі, які поширювали контент на підтримку злочинних дій російських окупантів. Так, жителька с. Люджа долучилась до груп «Я – за путина, я – за россию», «оля скабеева» та поширювала їх дописи, які містять відкриту проросійську пропаганду. У свою чергу житель с. Підлозіївка виявився палким прихильником нині покійних зрадників захарченка та стрємоусова, відтак цитував їх на своїй сторінці. Зокрема поширив фактично пророцький допис одного з них: «Если я доживу до того момента, когда у нас с матушкой россией будет одно знамя и гимн…».

Досудове розслідування здійснюється слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами УСБУ в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 661