Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

У Сумах припинено незаконний обіг контрафактних підакцизних товарів, вилучено 3600 пачок цигарок

21.11.2022

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури припинено діяльність групи осіб, які займались незаконною реалізацією підакцизних товарів (ч. 3 ст. 204 КК України).

За даними слідства, фігуранти кримінального провадження налагодили незаконну реалізацію контрафактних підакцизних товарів на території м. Суми. Встановлено, що тютюнові вироби вони купляли в західних регіонах України та отримували їх у поштових відділеннях обласного центру. При цьому збут цигарок здійснювався переважно на центральному ринку міста.

У п’ятницю, 18 листопада 2022 року, правоохоронцями проведено обшук в одному із підсобних приміщень торгового центру, за результатами якого виявлено та вилучено 2600 пачок незаконно виготовлених цигарок без марок акцизного податку. Іще 1000 пачок було виявлено в одному із поштових відділень у посилці, яку не встигли отримати фігуранти кримінального провадження. Орієнтовна вартість вилученого товару 200 тис. гривень.

На даний час вилучена продукція передана для проведення експертних досліджень, після чого буде прийнято рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинної схеми.

Незаконний обіг підакцизних товарів припинено слідчими Сумського районного управління поліції та Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та 5 прикордонного загону (м. Суми) під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 689