Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За клопотанням слідчих та прокурорів Сумщини накладено арешт на майно громадян росії на загальну суму понад 142 млн грн

28.02.2023

Сумська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у 7 кримінальних провадженнях, що розслідуються стосовно суб’єктів господарювання, власники яких є резиденти Російської Федерації, за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ст. 110-2 КК України).

У рамках зазначених кримінальних проваджень з початку збройної агресії російської федерації проти України за клопотанням слідчих та прокурорів рішеннями суддів накладено арешт на майно 17 підприємств, які належать громадянам російської федерації, на загальну суму понад 142 млн грн.

На даний час до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів для здійснення відповідних заходів направлено матеріали про передачу статутного капіталу, іменних акцій, нематеріальних активів майже на 45 млн грн. Водночас вирішується питання щодо передачі до Національного агентства всього арештованого майна.

Досудове розслідування в зазначених кримінальних провадженнях здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області.

 

кількість переглядів: 903