Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 10 років позбавлення волі заочно засуджено військовослужбовця рф, який відбирав у мирних жителів окупованого Тростянця цінні речі

02.03.2023

За публічного обвинувачення Охтирської окружної прокуратури військовослужбовця російської федерації визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком суду першої інстанції 1 березня 2023 року йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що обвинувачений обіймає посаду командира відділення військової частини 19612 (4-та гвардійська танкова Кантемирівська ордена Леніна Червонопрапорна дивізія імені Юрія Андропова (м. Наро-Фомінськ, Московська область) Перебуваючи на блокпосту, облаштованому під час окупації м. Тростянець Охтирського району, здійснював заходи щодо перевірки транспортних засобів та осіб, які пересувались містом. У березні 2022 року під час зупинки авто зазначений командир відділення змушував водія та пасажирів виходити із салону та, погрожуючи мирним жителям зброєю, відбирав у них цінні речі. Зокрема встановлено, що вказаний військовий відібрав у трьох осіб смартфони та готівку. При цьому командир відділення забирав лише дороговартістні ґаджети, які у подальшому використовував виключно у приватних цілях.

Оскільки місцеперебування обвинуваченого наразі встановлюється, стосовно нього здійснювалось спеціальне судове провадження у відповідності з вимогами КПК України. Досудове розслідування проведено слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за процесуального керівництва прокуратури.

кількість переглядів: 960