Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Судитимуть державного реєстратора, який незаконно зареєстрував право власності на майно дитячого центру «Чайка» за банківською установою

07.03.2023

 

Ювенальними прокурорами Окружної прокуратури міста Суми затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника Управління «Центр надання адміністративних послуг» одного з населених пунктів на Сумщині, через зловживання повноваженнями державного реєстратора якого підприємству спричинено шкоду в розмірі 25,5 млн грн (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, діючи з метою одержання неправомірної вигоди, обвинувачений у лютому 2021 році зареєстрував право власності на майно дитячого оздоровчого центру «Чайка» вартістю 25,5 млн грн за банківською установою. При цьому він достовірно знав, що відповідно до чинного законодавства, майно дитячого закладу оздоровлення та відпочинку не може бути об’єктом звернення стягнення за борговими зобов’язаннями.

Нагадуємо, що генеральний директор Публічного акціонерного товариства «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання ім. М.В. Фрунзе» у 2013 році уклав іпотечний договір з кредитною установою та передав їм під заставу все майно дитячого центру «Чайка», що належав товариству. Підприємство позичку не повернуло, відтак у 2021 році банк забрав дитячий оздоровчий табір у рахунок погашення заборгованості.

За позовом прокуратури рішенням суду 21 лютого 2022 року іпотечний договір визнано недійсним та скасовано реєстрацію прав на нерухоме майно центру за банківською установою. Більш того, на вказане майно накладено арешт шляхом заборони його відчуження.

Досудове розслідування завершено слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 971