Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Відсторонено від посади очільницю коледжу, підозрювану в зловживанні службовим становищем

14.03.2023

За клопотанням слідчого та ювенального прокурора Окружної прокуратури міста Суми рішенням суду 14 березня 2023 року очільницю одного з сумських коледжів, яка підозрюється в зловживанні службовим становищем, відсторонено від займаної посади на 60 діб.

Нагадуємо, що керівниця закладу фахової передвищої освіти, попри призупинення освітнього процесу та режиму праці в умовах воєнного стану, в березні та квітні 2022 року видавала накази про нарахування 12 працівникам коледжу виплат, які не передбачені чинним законодавством. Окрім того, упродовж березня – серпня 2022 року керівниці закладу на підставі її ж наказів виплачувалися преміальні винагороди, да складу яких включені не передбачені законом виплати. Згідно висновку судового експерта, сума зайво нарахованих та виплачених грошових коштів внаслідок протиправних дій директорки коледжу складає 368 тис. 194 грн.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи) КК України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 1385