Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Тримання під вартою без права на заставу – обрано запобіжний захід підозрюваній у неправдивому повідомленні про підготовку вибуху

16.03.2023

За клопотанням слідчого та прокурора Сумської окружної прокуратури рішенням суду 41-річній жінці, яка повідомила про мінування низки установ, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу на 60 діб.

Нагадуємо, що 10 березня 2023 року у вечірній час жінка зателефонувала на лінію «102» та повідомила оператору про підготовку вибуху в будівлях поліції, суду, прокуратури та територіального центру комплектування в смт Краснопілля, зазначивши, що вибух відбудеться 11 березня 2023 року.

У вказані установи терміново були направлені сили та засоби екстрених служб, які після перевірки вибухових речовин чи матеріалів не виявили. Разом з тим співробітники поліції розпочали пошук «мінерки» та встановили, що неправдиву інформацію повідомила жителька с. Наумівка Сумського району після сварки зі співмешканцем. При цьому жінка перебувала в стані алкогольного сп’яніння.

Примітно, що 20 лютого 2023 року зазначену жінку вироком суду було засуджено до 3 років обмеження волі за те, що вдарила ножем знайомого.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей та об’єктом якого стали будівлі та споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади) КК України. За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 797