Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Довічне позбавлення волі за вбивство пенсіонера загрожує підозрюваному, який намагався приховати злочин

04.05.2023

За клопотанням слідчого та прокурора Краснопільського відділу Сумської окружної прокуратури рішенням суду 3 травня 2023 року 44-річному підозрюваному у вбивстві пенсіонера обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без прав на заставу.

Мова йде про подію, що сталась 26 квітня 2023 року в смт Краснопілля Сумського району. До пенсіонера зайшов у гості односелець. Скориставшись моментом, він хотів викрасти банківську картку господаря, однак той помітив це і намагався вигнати непроханого гостя з будинку. Розлючений чоловік спочатку декілька разів ударив потерпілого, а потім задушив мотузкою, що попалась під руку. Тіло 85-річного пенсіонера чоловік закопав за 200 м від його будинку поблизу болота.

Лише 1 травня 2023 року, після того, як родичі повідомили про зникнення пенсіонера, співробітники поліції встановили обставини події, виявили тіло потерпілого та затримали підозрюваного у вбивстві. За цей час він зняв з картки загиблого 75 тис. грн.

Дії підозрюваного, який до цього вже мав багате кримінальне минуле, кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 (крадіжка), ч. 1 ст. 357 (викрадення, привласнення, документів) та п. 9 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з метою приховати інше кримінальне правопорушення) КК України. За скоєне йому загрожує довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області.

кількість переглядів: 696