Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Зловживання службовим становищем зі збитками державі 3,3 млн грн – на Сумщині підозрюють головну державну інспекторку митного поста

15.05.2023

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури 12 травня 2023 року повідомлено про підозру головній державній інспекторці митного поста «Ромни» Сумської митниці Державної митної служби України, зловживання службовим становищем якої спричинило збитки державі в розмірі 3,3 млн (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підозрювана, діючи в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю, у квітні-травні 2022 року під час митного оформлення товарів, які надходили на адресу зазначеного Товариства, неправомірно приймала рішення про його звільнення від сплати митних платежів.

Зловживання головної державної інспекторки призвело до втрат бюджету України у вигляді недоотримання митних платежів на суму 3 млн 319 тис. грн.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювались слідчими четвертого слідчого відділу та співробітниками четвертого оперативного відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1021