Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Розтрата та заволодіння 3,5 млн грн бюджетних коштів – на Сумщині судитимуть посадовицю міської ради та директора ТОВ

23.05.2023

Роменською окружною прокуратурою затверджено та 19 травня 2023 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальниці одного з управлінь Роменської міської ради, яка розтратила 3,5 млн грн бюджетних коштів та директора Товариства з обмеженою відповідальністю, який ними заволодів шляхом підробки документів р (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28/ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2021 року начальниця одного з управлінь Роменської міської ради уклала договір підряду із зазначеним товариством, предметом якого було виконання робіт на об’єкті «Будівництво очисних споруд с. Біловоди Роменського району Сумської області».

Достовірно знаючи, що жодних будівельних робіт на об’єкті протягом листопада-грудня 2021 року не проводилось, посадовиця підписала складені директором товариства акти приймання виконаних будівельних робіт, на підставі яких підряднику перераховано 3,5 млн грн. До цього часу жодних робіт із будівництва очисних споруд на обʼєкті не виконано.

Директор товариства відповідатиме ще й за легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

Досудове розслідування завершено слідчими Роменського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 986