Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині до 11 років позбавлення волі засуджено чоловіка за ґвалтування неповнолітньої падчерки, яка завагітніла від нього

26.01.2024

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури 58-річного чоловіка визнано винним у систематичному ґвалтуванні падчерки (ч. 3 ст. 152 КК України). За вироком суду від 26 січня 2024 року його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений проживав разом зі своєю співмешканкою та її донькою більше 10 років у одному з населених пунктів Сумського району. У липні 2021 року, коли дівчинці виповнилось 15 років, чоловік зґвалтував її. Упродовж наступних 2 років, застосовуючи погрози та фізичну перевагу, чоловік систематично вчиняв стосовно дитини подібні дії сексуального характеру.

У 2023 році дівчинка завагітніла, проте не змогла виносити дитину, що призвело до загибелі плода. Після медичного втручання інформація про зґвалтування стала відома правоохоронцям.

У суді обвинувачений провину свою визнав.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими відділу поліції № 1 (м. Білопілля) Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.

кількість переглядів: 482