Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Воював на боці росіян – заочно повідомлено про підозру колишньому жителю Сумщини

29.03.2024

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури колишньому жителю смт Краснопілля Сумського району заочно повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 36-річний чоловік все своє життя проживав на Сумщині. Більш того, він брав участь в антитерористичній операції. Однак у 2019 році чоловік переїхав у м. бєлгород та отримав громадянство росії, одночасно перебуваючи громадянином України.

На початку повномасштабного вторгнення він перейшов на бік ворога та у подальшому був мобілізований до збройних сил рф. У вересні 2022 року під час виконання бойових завдань на стороні росіян чоловік потрапив у полон. Згодом його обміняли на українських захисників, відтак він повернувся в росію.

На даний час вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук та проведення стосовно нього спеціального судового розгляду.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 766