Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині заочно судитимуть російського політика, який вважає, що територія України історично належить росії та закликав до зміни її меж

10.04.2024

Сумською обласною прокуратурою затверджено та 9 квітня 2024 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно відомого російського політика-пропагандиста за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Слідством встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну відомий російський політик, теле- та радіоведучий, пропагандист, член центральної ради рф в ефірі федеральних каналів систематично переконував глядачів у законності дій керівництва рф та висловлював заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України.

Пропагандист стверджував, що територія України історично належить росії, «это общая русская земля», більш того, обвинувачений вважає, «...кто сильнее, тот и будет решать, какая территория украинская, а какая российская...».

Мовно-лінгвістична експертиза підтвердила, що у висловлюваннях російського пропагандиста містяться заклики до зміни меж території і державного кордону України.

Оскільки пропагандист переховується від правосуддя на території рф, рішенням суду надано дозвіл на здійснення стосовно нього спеціального досудове розслідування. Також йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та оголошено в розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 112