Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За оборудки в лісогосподарській сфері на Сумщині судитимуть трьох осіб

16.04.2024

Сумською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно службовця Сумського дочірнього агролісогосподарського підприємства «Сумський агролісгосп» за фактом одержання неправомірної вигоди за оборудки з деревиною (ч. 1 та ч. 3 ст. 368 КК України), директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом надання неправомірної вигоди зазначеному службовцю (ч. 1 та ч. 2 ст. 369 КК України). 
Також судитимуть адвоката лісогосподарського підприємства, яка впровадила схему підкупу контролюючих органів (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 369 КК України).
За даними слідства, службовець підприємства передавав на користь товариства значні обсяги необлікованої деревини, а також деревини із заниженням її «класності».
За вказані дії він отримав від директора товариства 114 тис. грн неправомірної  вигоди.
У свою чергу адвокат на підставі укладених договорів здійснювала представництво інтересів лісогосподарських підприємств у судах та організувала підкуп керівництва контролюючих органів, зокрема, щомісячно передавати їм 40 тис. грн, щоб забезпечити лояльне ставлення під час проведення перевірок. При цьому кошти для підкупу адвокатці перераховували дочірні підприємства на підставі укладених між ними удаваних угод про нібито надання юридичних послуг.
Протиправну діяльність обвинувачених припинено у вересні 2023 року.
Службовця агролісогосподарського підприємства судитимуть ще й за спробу підкупу поліціянта, який складав стосовно нього протокол за водіння авто в нетверезому вигляді (ч. 2 ст. 369 КК України).
Досудове розслідування завершено  слідчими Сумського районного управління поліції та Слідчого управління ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 94