Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині викрито чергову схему організації незаконного переправлення військовозобовʼязаних через державний кордон - лікарю та його пособнику повідомлено про підозру

17.04.2024

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Суми повідомлено про підозру лікареві Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Обласна клінічна спеціалізована лікарня» та його пособнику за організацію та сприяння незаконному переправленню особи через державний кордон України та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 368 КК України, ч. 5 ст. 27/ч.1 ст. 368 КК України).
За даними слідства, житель м. Суми вирішив підзаробити, організувавши схему ухилення від мобілізації для бажаючих виїхати за межі країни. Реалізуючи задумане, він вступив у змову із завідувачем одного з відділень спеціалізованої лікарні, який складав медичні висновки про наявність в ухилянтів захворювань, які можуть стати підставою для визнання їх  військово-лікарською комісією непридатним до військової служби та, як наслідок, дадуть змогу перетнути державний кордону України. Пакет документів для однієї особи підозрювані оцінили в 3000 доларів США.
За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду медику обрано запобіжний у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, його пособник перебуває під домашнім арештом.
Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області у взаємодії зі співробітниками Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 147