Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 7 років позбавлення волі засуджено двох учасників організованої групи, які скоїли низку розбійних нападів на пенсіонерів

25.04.2024

Прокурором Сумської обласної прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно 31-річного та 33-річного жителів Конотопського району, які скоїли низку розбійних нападів на пенсіонерів.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачені вночі проникали в будинки пенсіонерів, зв’язували їх та, погрожуючи вбивством, вимагали віддати всі цінності.

Зокрема, 20 березня 2020 року близько 3 години ночі в с. Хустянка Буринського району в будинок самотньої 76-річної жінки вдерлось троє чоловіків. Нападники зв’язали потерпілу та вимагали віддати всі цінності. Налякана пенсіонерка, побоюючись за своє життя, віддала все, що в неї було, – 200 грн. Тікаючи, чоловіки прихопили із собою деякі особисті речі потерпілої. Однак далеко втекти нападникам не вдалось, неподалік с. Степанівка Сумського району їх затримали правоохоронці.

Також доведено причетніть затриманих іще до 5 подібних розбійних нападів у Кролевецькому та Буринському районах.

Вироком суду від 23 квітня 2024 року двох учасників організованої групи визнано винними у вчиненні крадіжок та розбоїв та засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 5 ст. 185 та ч. 3 і ч. 4 ст. 187 КК України). Стосовно старшого, який є організатором злочинної групи, триває судовий розгляд.

Всі затримані перебувають під вартою.

кількість переглядів: 75