Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За підозрою у вчинення держзради затримано подружжя, яке передавало ворогу дані про оборону північно-східних рубежів на Сумщині

29.04.2024

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру 61-річній жінці та її 66-річному чоловікові за фактом вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28/ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, розділяючи проросійські погляди, подружжя безробітних місцевих жителів з початку 2024 року розпочали співпрацю з представником агресора. На виконання ворожого завдання підозрювані на власному автомобілі об’їжджали прикордоння, де відслідковували позиції Сил оборони. Узагальнену інформацію жінка надсилала куратору з рф, зокрема, відправляла зображення цифрової мапи, на якій відмічала GPS координати, де знаходяться військова техніка та особовий склад захисників та захисниць, які обороняють північно-східні рубежі України.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду 27 квітня 2024 року підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 45