Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

5 тис доларів США за угоду на постачання питної води – на Сумщині судитимуть службовця Укрзалізниці

19.08.2021

Конотопською окружною прокуратурою затверджено та 17 серпня 2021 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника структурного підрозділу «Конотопське територіальне управління» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» Акціонерного товариства «Українська залізниця», який вимагав та одержав неправомірну вигоду (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, вказаний службовець вимагав від фізичної особи-підприємця 5 тис. доларів США. За вказану суму він погодився укласти з ним угоду на постачання питної види з свердловини, що перебуває у користуванні зазначеного управління. Правоохоронці затримали фігуранта 4 червня 2021 року за місцем роботи під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

На даний час службовець за клопотанням прокуратури відсторонений від займаної посади.

Протиправну діяльність особи припинено співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Сумській області співробітниками Конотопського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 566