Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Незаконне використання водних ресурсів зі збитками державі в 4,1 млн грн – на Сумщині судитимуть ексдиректора КП

02.09.2021

Конотопською окружною прокуратурою затверджено та 1 вересня 2021 року направлено до суду обвинувальний акт на даний час вже стосовно колишнього директора одного з комунальних підприємства Кролевецької міської ради, зловживання службовим становищем якого при використанні водних ресурсів спричинило збитки державі в розмірі майже 4,1 млн грн (ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 240 КК України).

За даними слідства, попри відсутність дозволу на користування надрами та спеціальне водокористування, підприємство, очолюване на той час обвинуваченою особою, майже два роки здійснювало забір підземних вод. Внаслідок самовільного використання водних ресурсів державі спричинено 4,1 млн грн збитків.

Протиправну діяльність керівника підприємства викрито співробітниками сектору захисту інтересів суспільства і держави кримінальної поліції спільно зі слідчими відділу поліції № 1 (м. Кролевець) Конотопського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 551