Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Підтримував країну-агресора та молився за російську владу – на Сумщині повідомлено про підозру та оголошено в розшук митрополита

26.07.2023

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику Роменської єпархії Української православної церкви Московського патріархату за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Оскільки місцеперебування підозрюваного невідомо, його оголошено в розшук.

За даними слідства, на той час керівник Роменської єпархії УПЦ МП митрополит Роменський і Буринський Іосиф у вересні 2022 року виїхав як архієрей через одну з європейських країн до росії, де взяв участь у публічному богослужінні, під час якого молився за керівництво країни-агресора та російських окупантів. Відповідно до висновку спеціалістів, вказані факти та висловлювання митрополита підтверджують публічну підтримку російської влади, держави, війська та народу.

Наприкінці минулого року Рада національної безпеки і оборони застосувала персональні санкції до підозрюваного, зокрема згідно з Указом Президента України припинено його громадянство України.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється Службою безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 1784