Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Обрано запобіжний захід жінці, яка під приводом зняття порчі пограбувала пенсіонерку

07.08.2023

За клопотанням слідчого та прокурора Буринського відділу Конотопської окружної прокуратури рішенням суду 60-річній жінці, яка під приводом зняття порчі відібрала в пенсіонерки золоті сережки, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Мова йде про подію, що сталась 2 серпня 2023 року в м. Буринь. На одній із місцевих вулиць до пенсіонерки підійшла жінка, яка почала розказувати про те, що нібито хтось «навів на неї порчу» і для того щоб її зняти необхідно очистити золоті прикраси. Коли пенсіонерка ніяк не відреагувала на слова жінки, вона схопила потерпілу за голову та самотужки зняла з вуха золоту сережку. Іншу прикрасу потерпіла зняла сама, аби жінка не застосовувала більше насильство.

Після того, як жінка пішла, пенсіонерка звернулась у поліцію. Правоохоронці оперативно встановили особу нападниці та затримали її.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 4 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане із насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчинене в умовах воєнного стану) КК України. За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Конотопського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 7947