Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 5 років позбавлення волі загрожує 29-річній рецидивістці, яка ошукала 8 осіб майже на пів мільйона гривень

28.09.2023

Конотопською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 29-річної дівчини, яка ошукувала довірливих осіб, серед яких також і військовослужбовці, та легалізували свій дохід.

        Нагадуємо, що жінка в мережі Інтернет розмістила оголошення про продаж неіснуючих автомобілів та талонів на пальне за привабливою ціною. Покупців вона вибирала переважно серед військовослужбовців, повідомляючи, що для них є можливість сплачувати за транспортний засіб частинами. Радіючи такій можливості, потерпілі втрачали пильність та перераховували жінці кошти.

        На даний час встановлено вже п’ять військовослужбовців та трьох цивільних осіб, яких жінка ошукала загалом на 480 тис. грн. Четверо осіб перерахували їй кошти за неіснуючі автівки, інші – за талони на пальне.

        Також встановлено, що з отриманими злочинним шляхом доходами підозрювана здійснювала фінансові операції із метою приховування їх походження.

        Примітно, що до цього жінка вже була засуджена за аналогічний злочин. Вона з 17 років виманювала в знайомих ювелірні вироби під приводом того, що на них є порча. Шахрайка обіцяла їх передати «бабці», яка знімає прокляття, після цього повернути власнику. Цього разу за скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

        Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 2, ч. 3 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів) КК України. За скоєне їй загрожує до 5 років позбавлення волі.

        Досудове розслідування завершено слідчими Конотопського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 2781