Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Повідомлено про підозру жінці за фактом умисного вбивства своєї новонародженої дитини

02.10.2023

За процесуального керівництва Лебединського відділу Сумської окружної прокуратури 29 вересня 2023 року повідомлено про підозру 35-річній жительці м. Лебедин за фактом умисного вбивства своєї новонародженої дитини (ст. 117 КК України).

За даними слідства, підозрювана тривалий час приховувала свій стан від оточуючих та лише в червні 2023 року на 27 тижні вагітності звернулася до жіночої консультації, де її було взято на облік. Під час чергового огляду 18 вересня жінці було призначено госпіталізацію в обласний перенатальний центр, однак рекомендацію лікаря вагітна проігнорувала. Вже 22 вересня за місцем свого проживання жінка в туалеті самостійно народила життєздатну дівчинку вагою 3 кг 150 г, після чого поклала дитину в ящик для білизни, що знаходиться всередині розкладного крісла. Лише через декілька днів у зв’язку з поганим самопочуттям вона звернулась до медиків, яким повідомила, що дитина померла. Згідно лікарського свідоцтва причиною смерті новонародженої є травматичний субарахноїдальний крововилив.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №3 (м. Лебедин) Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 1742