Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть лікаря, через неналежне виконання службових обов’язків якого помер пацієнт

05.10.2023

Сумською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно лікаря-ортопеда-травматолога хірургічного відділення та поліклінічного відділення однієї з міських лікарень Сумського району, неналежне виконання своїх професійних обов’язків якого спричинило смерть хворого (ч. 1 ст. 140 КК України).

За даними слідства, у лютому 2023 року після бійки зі знайомим 50-річний чоловік звернувся за допомогою до міської лікарні. Лікар-ортопед-травматолог після проведення рентгенологічного огляду виявив у пацієнта перелом трьох ребер. Лікар прийняв рішення про проведення місцевої анастезії (блокади) грудної клітини, при цьому перед введенням лікарського засобу не зробив спеціальну пробу. Більш того, коли в пацієнта почалися судоми і він втратив свідомість, медик не розпочав негайну протишокову терапію. Лише через декілька хвилин він викликав лікаря-анестезіолога, однак реанімаційні заходи були вже марними, пацієнт помер.

Відповідно до висновку експертів, у діях лікаря виявлено ознаки невиконання та неналежного виконання свої професійних обов'язків, порушення нормативних документів при наданні медичної допомоги пацієнту, які знаходяться в прямому причинному зв'язку з розвитком ускладнень та настанням його смерті.

Досудове розслідування завершено слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 760