Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Правоохоронці Сумщини викрили "ворожку", яка ошукала жінку на понад 2 мільйони гривень

10.10.2023

За процесуального керівництва окружної прокуратури міста Суми повідомлено про підозру 27-річній мешканці м. Охтирка за фактом вчинення шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України).

За даними слідства, охтирчанка, з метою незаконного збагачення, у соціальній мережі розмістила інформацію про свої екстрасенсорні здібності. Для створення ілюзії довіри шахрайка розмістила фейкові фотографії відгуків про свою успішну діяльність.

Через деякий час до псевдо цілительки звернулася жінка, яка хотіла покращити стан свого здоровʼя. Підозрювана, не маючи медичної освіти, ввела в оману потерпілу про лікування онкологічного захворювання та розуміючи, що остання їй довіряє, почала просити грошові кошти на атрибути для ритуалів. У свою чергу потерпіла перерахувала зловмисниці 1 мільйон 900 тисяч гривень.

Намагаючись отримати ще 160 тисяч гривень, шахрайку затримали співробітники ГУНП в Сумській області в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.  

Наразі, підозрюваній обрано судом запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі майже 2 мільйони гривень.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції та слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 864