Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Прокурори та судді обговорили способи захисту прав за позовами органів прокуратури за пріоритетними напрямками представницької діяльності

20.10.2023

В Господарському суді Сумської області  відбувся круглий стіл «Способи захисту прав за позовами органів прокуратури за пріоритетними напрямками представницької діяльності» за участю суддів та прокурорів Сумської обласної прокуратури.
Учасники круглого столу обговорили практику Верховного Суду щодо представництва прокурором інтересів держави в суді.
Світлана Заєць, суддя Господарського суду Сумської області, розповіла про ефективні способи захисту прав за позовами органів прокуратури.
Юлія Слабунова, начальник управління представництва інтересів держави в суді Сумської обласної прокуратури, звернула увагу на актуальні питання застосування представницьких повноважень прокурора у сфері публічних закупівель з урахуванням поточної судової практики.
Євгенія Жерьобкіна, голова Господарського суду Сумської області, окремо звернула увагу на зміни до діючого ГПК, зокрема, які стосуються електронного суду, зауважила, що 19.10.2023 Верховна Рада ухвалила  закон, яким звільнила Кабінет Міністрів України та інші органи державної влади, що не зареєстровані як юридичні особи, від обов’язку реєструватися в Електронному суді та вказувати ідентифікаційні коди в процесуальних документах, що подаються до суду.
Учасники круглого столу визнали, що такі зустрічі акцентують увагу на проблемі належного та ефективного способу захисту, забезпечують єдність судової практики.

кількість переглядів: 563