Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Повідомлено про підозру двом співкамерникам, які з СІЗО ошукували довірливих громадян по всі Україні, в тому числі й військовослужбовців

26.10.2023

За процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури 24 жовтня 2023 року повідомлено про підозру двом ув’язненим, які ошукували довірливих громадян по всій Україні (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, відбуваючи покарання в Державній установі «Сумський слідчий ізолятор», 28-річний чоловік організував схему незаконного збагачення. До своє злочинної діяльності він залучив 35-річного співкамерника, відтак, діючи за попередньою змовою, чоловіки в мережі Інтернет розміщували оголошення про продаж неіснуючого товару за привабливою ціною, переважно мова йшла про автівки. Зацікавленим людям пропонували перерахувати на картку аванс за доставку транспортного засобу у визначене місце для детального огляду. Потерпілі перераховували від 2 тис. грн до 10 тис. грн. Не отримавши бажане, втрачали кошти.

На даний час вдалось встановити десять потерпілих від дій підозрюваних. Серед них – 8 військовослужбовців. Однак досудове розслідування триває, перевіряється як причетність підозрюваних до інших епізодів шахрайства, так і відношення інших ув’язнених до схеми незаконного збагачення.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління у взаємодії з працівниками кіберполіції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 673