Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Обрано запобіжний захід підозрюваному в зґвалтуванні

07.11.2023

За клопотанням слідчого та прокурора Охтирської окружної прокуратури рішенням суду 6 листопада 2023 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу 33-річному чоловікові, який підозрюється в зґвалтуванні.

За даними слідства, подія сталась 4 листопада 2023 року в м. Тростянець. Чоловік, проходячи повз будинок, у вікні однієї з квартир на першому поверсі побачив 72-річну жінку. Тієї ж ночі, він проник до її помешкання через пошкоджене вікно. Застосовуючи насильство та наносячи удари, чоловік подолав опір, який чинила потерпіла, та зґвалтував її. Після чого, з місця події втік.

Працівники поліції оперативно встановили та затримали чоловіка. До цього він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок, грабежів та розбою. Більше 10 років чоловік провів у місцях несвободи. Цього разу його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 152 (зґвалтування) КК України. За скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №1 (м. Тростянець) Охтирського районного відділу поліції ГУ НП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 850