Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Прокуратура домоглась суворішого покарання для чоловіка, який скоїв розбійний напад на знайомого та завдав йому смертельних ушкоджень

08.11.2023

За апеляційною скаргою Конотопської окружної прокуратури рішенням суду 45-річному обвинуваченого в розбійному нападі на знайомого та завданні йому смертельних ушкоджень засуджено до 10 років позбавлення волі (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121 КК України).

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що подія сталась 4 лютого 2022 року в м. Конотоп. Обвинувачений у місцевому кафе познайомився з чоловіком. Вони разом вживали спиртні напої, після чого вийшли на вулицю та пішли в безлюдне місце. Там обвинувачений, усвідомлюючи, що його знайомий перебуває в стані сильного алкогольного сп’яніння, відтак не зможе чинити опір, жорстоко побив його та відібрав усі цінні речі, в тому числі й взуття та одяг. Від отриманих травм 34-річний потерпілий через декілька годин помер на місці події.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого 25 жовтня 2022 року було засуджено до 8 років позбавлення волі. Прокуратура не погодилась з таким рішенням та оскаржила його в апеляційній інстанції. Суд скасував зазначений вирок, зокрема, через невідповідність призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення. Відтак наступні 10 років обвинувачений проведе за гратами.

кількість переглядів: 770