Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 15 років тюрми засуджено агента рф, який провів понад 120 одиниць техніки окупантів по території Сумської області в напрямку Києва

10.11.2023

За публічного обвинувачення Сумської обласної прокуратури 39-річного чоловіка визнано винним у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану та зберіганні бойових припасів (ч. 1 (станом на 25.02.2022), ч. 2 ст. 111 та ч. 1 ст. 263 КК України). Рішенням Роменського міськрайонного суду 10 листопада 2023 року його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну на власному автомобілі супроводжував колони техніки окупантів по території Сумської області. Будучи місцевим, відтак чітко обізнаним про всі можливі дороги, що ведуть в обхід основних, чоловік створив всі передумови для успішного проходження техніки російської федерації до Київської області. Загалом обвинувачений встиг провести більше 120 одиниць ворожої техніки.

Більш того, після звільнення Сумщини від окупантів чоловік продовжив співпрацювати із представником збройних сил російської федерації. Зокрема він збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння воєнізованих формувань у регіоні. За допомогою одного з месенджерів він передавав своєму куратору координати військових об’єктів.

У ході санкціонованого обшуку 17 серпня 2022 року за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами співпраці з російським куратором, а також 202 патрони, які він зберігав без належного дозволу.

На вирок суду обвинувачений чекав за гратами.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Вінницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 1371