Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть наркоаграрія

13.11.2023

Роменською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного чоловіка, який займався незаконним обігом наркотичних засобів.

За даними слідства, обвинувачений на власній присадибній ділянці незаконно вирощував рослини коноплі, зокрема, ретельно доглядав за ними, поливав, удобрював, проривав бур’ян, прополював ґрунт тощо. Частину готового до вживання канабісу чоловік реалізовував наркозалежним особам, частину вживав особисто. Усього в чоловіка виявили та вилучили 75 рослин коноплі та 14 зіп-пакетів з сухою речовиною, підготовленою для продажу. Діяльність наркоаграрія припинено в серпні 2023 року.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 310 (незаконний посів та вирощування конопель), ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів з метою збуту) та ч. 1 ст. 309 (незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів, без мети збуту) КК України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування завершено слідчими Роменського відділу поліції ГУ НП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 757