Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Організував незаконний поруб 582 дерев – на Сумщині судитимуть службовця агролісгоспу

14.11.2023

Сумською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно на даний час вже колишнього заступника директора одного з дочірніх агролісогосподарських підприємств Сумського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Сумиоблагроліс» за фактом зловживання службовим становищем та незаконній порубці дерев (ч. 4 ст. 246 та ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, на території зазначеного агролісогосподарського підприємства на ділянці, яка облікована як галявина, тобто незаліснена територія, всупереч матеріалам лісовпорядкування було висаджено дерева породи «сосна». У подальшому, без жодних дозвільних документів, ці дерева за вказівкою обвиунваченого було зрубано підлеглими та реалізовано поза бухгалтерським обліком фізичній особі.

Відповідно до висновку експертів, внаслідок незаконної порубки 582 дерев породи «сосна» навколишньому природному середовищу завдано 355 тис грн шкоди.

Нагадуємо, що стосовно зазначеного службовця, який є депутатом Сумської районної ради восьмого скликання від політичної партії «Опозиційна платформа – за життя», вже направлено до суду обвинувальний акт за фактом одержання 55 тис грн неправомірної вигоди за реалізацію фізичній особі ялинок без належного оформлення.

Досудове розслідування завершено слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції під процесуальним керівництвом Сумської окружної прокуратури.

кількість переглядів: 723