Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині до 9 років позбавлення волі засуджено двох юнаків, які позбавили життя перехожого

11.12.2023

Ювенальними прокурорами Конотопської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно двох юнаків, які позбавили життя перехожого та скоїли декілька крадіжок.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що подія сталась 23 серпня 2021 року близько 5 год у м. Конотоп. До неповнолітніх, яким на той час було 16 та 17 років, на вулиці підійшов чоловік, якого вони знали як особу, що жебракує, та попросив цигарку. Розуміючи, що чоловік перебуває в стані алкогольного сп’яніння, тому не чинитиме опір, юнаки відвели його в безлюдне місце та жорстоко побили. Від отриманих травм 44-річний потерпілий помер на місці події.

Обвинувачені також відповідали в суді за крадіжку, зокрема, вони за відсутності господарів проникли в будинок, звідки викрали готівку та шліфувальну машинку.

Провину свою обвинувачені не визнали. Попри молодий вік вони вже були засуджені за таємне викрадення майна, відтак, при ухваленні рішення суд приєднав невідбуту частину покарання за попередні злочини та засудив обвинувачених до 9 років позбавлення волі кожного (ч. 3 ст. 185 та ч. 1 ст. 121 КК України).

кількість переглядів: 861