Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Припинено діяльність двох жительок Сумщини, які займалися сутенерством

19.01.2024

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури 19 січня 2024 року повідомлено про підозру двом жителькам Сумщини, які займались сутенерством (ч. 2 ст. 303 КК України). Одна з них відповідатиме ще й за вербування людини, яка перебуває в уразливому стані, шляхом обману, вчинене з метою сексуальної експлуатації (ч. 1 ст. 149 КК України).

За даними слідства, дві громадянки республіки Молдова, які останнім часом проживають на Сумщині та є рідними сестрами, підшукували молодих дівчат для надання послуг сексуального характеру незнайомим чоловікам за гроші. Для своїх «працівниць» жінки орендували квартиру в м. Києві та забезпечували їх клієнтами.

Водночас одна з сестер пропонувала дівчині, яка мала труднощі матеріального характеру, працевлаштування у легальній сфері в столиці. У подальшому, враховуючи уразливий стан дівчини, підозрювана схиляла її до надання послуг сексуального характеру.

Під час проведення санкціонованих обшуків у фігуранток кримінального провадження правоохоронці вилучили близько 200 тис грн, банківські картки, мобільні телефони, засоби контрацепції тощо.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним  запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється Слідчим управлінням ГУНП в Сумській області за процесуального керівництва прокуратури.

кількість переглядів: 513