Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону

30.01.2024

Під головуванням керівника Сумської обласної прокуратури Олександра ПАНЧЕНКА відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Сумської області щодо стану протидії злочинності, у тому числі її корупційним та організованим проявам у 2023 році.

         У нараді взяли участь Голова Сумської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Сергій КРОПИВЧЕНКО, начальник Управління Служби безпеки України в Сумській області Олег КРАСНОШАПКА, начальник Головного управління Нацполіції в Сумській області Петро ТОКАР, директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, Денис МАНЬКОВСЬКИЙ, начальник управління стратегічних розслідувань в Сумській області Олег ТКАЧЕНКО, начальник Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Максим БОНДАРЕНКО, начальник відділу протидії кіберзлочинам в Сумський області Василь ІСАКОВ та інші.

Відкриваючи нараду, керівник Сумської обласної прокуратури Олександр ПАНЧЕНКО зазначив, що правоохоронними органами області у взаємодії з іншими суб’єктами протидії злочинності досягнуто певних результатів щодо забезпечення законності та правопорядку в регіоні. Зокрема у 2023 році слідчими та дізнавачами органів поліції області розслідувалось 41 570 кримінальних проваджень. Викрито 15 організованих злочинних угруповань. За вчинення особливо тяжких і тяжких злочинів повідомлено про підозру 3027 особам.

Водночас триває системна робота щодо документування та розслідування злочинів російської федерації. За фактом порушення законів та звичаїв війни, у тому числі, поєднані з умисним вбивством, у 2023 році зареєстровано 951 кримінальне правопорушення. За вказаний період загинуло 63 цивільні особи, з них 4 дітей. Встановлено 6 російських військовослужбовців, які під час окупації вчиняли злочини проти мирного населення. 7 військових рф отримали вироки заочно (5 осіб – по 10 років позбавлення волі, 2 особи – по 11 років позбавлення волі).

За підсумками координаційної наради визначено першочергові заходи щодо підвищення рівня координації та ефективності запобігання і протидії злочинності, у тому числі її корупційним та організованим проявам, в умовах воєнного часу.

кількість переглядів: 645