Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Начальника управління Сумської ОВА затримали за підозрою у одержанні 5 тис доларів хабаря за виготовлення та погодження документації

09.02.2024

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури 9 лютого 2024 року повідомлено про підозру начальникові одного з управлінь Сумської обласної військової адміністрації за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, вказаний службовець повідомив керівнику Товариства з обмеженою відповідальністю про необхідність сплатити 5 тис. доларів США за вирішення питань, пов’язаних із схваленням детального планування частини території для розміщення та експлуатації будівель та споруд.

Першу частину неправомірної вигоди в розмірі 2 тис. 500 доларів США начальник управління одержав 5 лютого 2024 року. Решту від обумовленої суми директор ТОВ передав йому в четвер, 8 лютого 2024 року. Безпосередньо після цього правоохоронці затримали начальника управління в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління ГУ НП в Сумській області за матеріалами Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 973