Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За клопотанням слідчого та прокурора трьох підозрюваних у розбійному нападі на пенсіонерку взято під варту

15.02.2024

За клопотанням слідчого та прокурора Сумської окружної прокуратури рішенням суду 14 та 15 лютого 2024 року трьом чоловікам, які підозрюються в розбійному нападі на пенсіонерку, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Мова йде про подію, що сталась 12 лютого 2024 року в с. Степаненкове Сумського району. Близько 18 години підозрювані розбили вікно та проникли до будинку 68-річної жінки. Нападники побили потерпілу, вимагаючи кошти та цінності. Налякана жінка віддала чоловікам мобільний телефон та дві банківські картки. У результаті нападу потерпіла отримала травми середнього ступеня тяжкості та була госпіталізована.

Працівники поліції оперативно встановили та затримали нападників. Всі троє мешканці Сумського району. Затриманим 39, 30 та 23-роки. Найстарший – уродженець російської федерації, до цього вже 6 разів був засуджений, переважно за злочини проти власності. Двоє інших в поле зору правоохоронців потрапляють вперше.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із застосуванням насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло, вчиненого в умовах воєнного стану) КК України. За скоєне їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції № 4 (м. Суми) Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 219