Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині до 4 років позбавлення волі засуджено 22-річного юнака за вчинення ДТП з тяжким наслідками

22.02.2024

Білопільським відділом Сумської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно 22-річного юнака, який скоїв ДТП з тяжкими наслідками.

Мова йде про подію, що сталась 12 липня 2022 року близько 19 год 20 хв на автодорозі Суми-Путивль-Глухів. Водій автомобіля «ВАЗ-2115», рухаючись у напрямку від м. Ворожба до м. Білопілля, знехтував безпекою дорожнього руху та намагався на перехресті обігнати мопед «Дельта», який рухався в попутному напрямку. У цей час водій мопеда повернув ліворуч, відтак відбулось зіткнення. Унаслідок ДТП водій мопеда отримав травми середнього ступеня тяжкості, його пасажирка - тяжкі тілесні ушкодження.

Примітно, що з вини обвинуваченого ДТП під час обгону попутного транспортного засобу стається не вперше. Тоді потерпілий отримав ушкодження середньої тяжкості, а обвинувачений відбувся штрафом.

Цього разу за вироком суду обвинуваченого визнано винним та засуджено до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки (ч. 2 ст. 286 КК України).

кількість переглядів: 159