Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

У Сумах припинено діяльність 5 осіб, які ошукували військовослужбовців

29.02.2024

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Суми 28 лютого 20224 року повідомлено про підозру трьом чоловікам та двом жінкам, які за попередньою змовою ошукували військовослужбовців (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 39-річний неодноразово судимий за вчинення корисливих злочинів сумчанин, перебуваючи в Державній установі «Сумський слідчий ізолятор», організував схему незаконного збагачення. До своє злочинної діяльності він залучив двох співкамерників та двох жінок, які перебували на свободі.

Діючи за попередньою змовою, підозрювані через мережу Інтернет зв’язувались із військовослужбовцями, з яких шляхом обману виманювали кошти.

На даний час встановлено, що з липня 2023 року по лютий 2024 року підозрювані ошукали 8 військовослужбовців на 90 тис. грн. Однак досудове розслідування триває, встановлюється точна кількість потерпілих.

Наразі вирішується питання щодо обрання двом спільницям ув’язнених запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Діяльність підозрюваних припинено співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції та Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії з працівниками Державної установи «Сумський слідчий ізолятор під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 369