Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Добровільно обійняв посаду та долучився до військової служби окупантів – заочно повідомлено про підозру колишньому жителю Сумщини

14.03.2024

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 53-річному чоловікові за вчинення колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, уродженець російської федерації, який тривалий час проживав на Сумщині, у 2017 році переїхав в місто Херсон. Після окупації Херсонської області та узурпації владних повноважень агресором підозрюваний, поділяючи погляди окупаційної влади, у серпні 2022 року добровільно зайняв посаду «дежурного офицера» у незаконно створеному правоохоронному органі «Главном управлении МВД российской федерации по Херсонской области».
Більш того, у червні 2023 року підозрюваний із власної ініціативи підписав контракт про проходження військової служби та був призначений на посаду сапера добровольчого батальйону – «Загін № 33 міністерства оборони рф ім. В.Ф. Маргелова».
Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.
Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 193