Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Організував незаконну порубку дерев на території природно-заповідного фонду зі збитками в 1,6 млн грн – на Сумщині підозрюється директор КП

02.04.2024

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури та Роменської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору одного із комунальних підприємств Роменської міської ради, який зловживаючи службовим становищем, умисно пошкодив територію природно-заповідного фонду (ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 252 КК України).

За даними слідства, попри те, що на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Роменський» заборонено самовільні рубки дерев і чагарників, підозрюваний, зловживаючи своїм службовим становищем,  з метою безоплатної передачі деревини іншій особі, під надуманим приводом прибирання повалених буревієм дерев, без жодного відповідного дозвільного документа у жовтні 2023 року організував там незаконну порубку дерев.

Згідно з висновком експертизи внаслідок незаконної порубки дерев породи клен, ясен, береза та акація спричинено шкоду на суму 1 588 159 грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Роменського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 142