Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
Приймання запитів та надання інформації

Відповідно до вимог статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запити на інформацію можуть подаватися на вибір запитувача в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою). Запит може бути індивідуальним або колективним. Письмовий запит подається в довільній формі.

Приймання запитів та надання доступу до публічної інформації проводиться у спеціально відведеному місці – кабінеті № 108 «Відділу організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів» (Приймальня громадян), що знаходиться на 1 поверсі приміщення Сумської обласної прокуратури по вул. Герасима Кондратьєва, 33 в місті Суми.

Прийом запитувачів інформації проводиться відділом організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів прокуратури області: 
понеділок-четвер з 9 до 18 години;
п’ятниця з 9 до 16.45 години;
перерва з 13  до 13.45 год.


Запити на інформацію подаються:
- поштою (40000, м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 33); 
- по телефону за номером: (0542) 22-11-83; 
- факсом за номером: (0542) 22-11-83; 
- на адресу електронної пошти: [email protected]

Запит на інформацію має містити:
1) ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо є; 
2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;
3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

З метою спрощення процедури оформлення письмових запитів на інформацію Сумською обласною прокуратурою розроблено відповідні форми запитів, які можна отримати у кабінеті № 108 (Приймальня громадян) та на даному веб-сайті.

У разі, якщо з поважних причин особа не може подати письмовий запит, їй буде надана допомога в оформленні запиту працівниками відділу, яка обов’язково зазначає в запиті своє ім’я, контактний телефон, та надає копію запиту особі, яка його подала.

Інформація на запит надається безкоштовно.


Форма запиту на інформацію, що подається до Сумської обласної прокуратури письмово (на особистому прийомі та по телефону) відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». 


Форма запиту на інформацію, що подається до Сумської обласної прокуратури відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» надісланого поштою, факсом та електронною поштою.



Згідно з Законом «Про доступ до публічної інформації», відповідь на інформаційний запит має бути надано не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту. У разі, якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, строк розгляду запиту може бути продовжено до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження.

Порядок оскарження рішень розпорядника інформації або бездіяльності


Відповідно до статті 23 Закону «Про доступ до публічної інформації», рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду.

Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.

Електронні  поштові адреси окружних прокуратур Сумської області для отримання запитів на публічну інформацію:

Конотопська окружна прокуратура - konotop.prok@prokuratura.sumy.ua;
Окружна прокуратура міста Суми - sumy.prok@prokuratura.sumy.ua;
Охтирська окружна прокуратура - [email protected];
Роменська окружна прокуратура - romny.prok@prokuratura.sumy.ua;
Сумська окружна прокуратура- [email protected];
Шосткинська окружна прокуратура- shostka.prok@prokuratura.sumy.ua

Інформація про систему обліку, види інформації, що зберігається в Сумській обласній прокуратурі

Наказ офісу Генерального прокурора № 576 від 09 грудня 2020 року «Про затвердження Переліку відомостей, що становлять службову інформацію та можуть міститися в документах органів прокуратури України»

Перелік відомостей, що становлять службову інформацію та можуть міститися в документах органів прокуратури України

Інструкція про порядок розгляду звернень і запитів та особистого прийому громадян в органах прокуратури України, затверджена наказом Генерального прокурора від 06.08.2020 № 363

Постанова Кабінету міністрів України від 13 липня 2011 р. N 740 « Про затвердження граничних норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію»

кількість переглядів: 1815